Nejnovější recenze ze sekce Programy pro úpravu videa

Pinnacle Studio 17 ML (PNST17STMLEU)

Pinnacle Studio 17 ML (PNST17STMLEU)

Přidáno: 22. června 2014

Doporučuje produkt
  • perfektní spolupráce jako vždy
  • www.prosublimaci.cz

Přidáno: 15. června 2014

Velice dobrý program doporučuji

Přidáno: 4. června 2014

Nedoporučuje produkt
  • Standardní aplikace, ke které se stále vracím pro solidní možnosti, které nabízí ve srovnání s jinými ve stejné cenové kategorii i přes její chronické nedostatky, se kterými si výrobce zřejmě neláme hlavu, od jedné verze k následující.
  • S každou novou verzí nikdy nevíte, co z nabízených nástrojů nebude fungovat, nebo jen zčásti. Práce s touto aplikací představuje spoustu úhybných manévrů, chceme-li z ní dostat výsledné video v kvalitě a rozmanitosti, jakou výrobce slibuje. I to se často nepodaří, pak je nutné tvořit kompromisy, nebo revidovat původní nároky kladené na výsledný projekt. Standardně chybí pravidelný update, který by zaručoval kompatibilitu programu s neustále aktualizujícím operačním systémem počítače. Patch, který výrobce u každé verze Studia vydává standardně uprostřed období po jehož uplynutí vyjde další, mnohdy představuje ještě větší nefunkčnost, nežli u primární opravované aktuální aplikace, za stávající konfigurace hardwaru. Všechny chronické bolesti u tohoto produktu se stále v drobných obměnách opakují od verze k verzi, ať už Pinnacle jako výrobce existoval samostatně, nebo tohoto poskytovatele softwaru někdo vlastní.

S Pinnacle Studiem pracuji již řadu let někde od verze 10. Volba tohoto produktu byla zcela náhodná, chyběla jakákoliv zkušenost. Kvůli rozsáhlému archivu projektů je nesnadné přejít k nějaké jiné aplikaci, protože by to nutně znamenalo ztráty. Programy v podobné cenové kategorii i po stránce nabízených nástrojů, neposkytují tak rozsáhlé možnosti a promyšlená principiální řešení, jako tento produkt. To je jeden z hlavních důvodů, který mne u něj stále v jeho různých obměnách "drží".I kdyby člověk přešel k cenově výrazně méně dostupnému produktu, nejsem si jist, že by výsledek zpracování videa byl výrazně dokonalejší, možná snadněji dosažitelný. Pokud aplikace v aktuální verzi aspoň zhruba ze dvou třetin funguje, je výsledný zpracovaný projekt na solidní úrovni. Samozřejmě mám na mysli tu ryze amatérskou, o které je tu řeč od samého počátku. S čistě profesionálními aplikacemi nemám zkušenost, pro můj způsob práce s videem je jejich použití zcela nereálné. Pokud člověk nevytváří filmové projekty jako výdělečnou činnost, je financování takového softwaru mimo možnosti neprofesionálního uživatele. Koupě Pinnacle Studia prakticky v kterékoliv verzi je víceméně vynucená z toho důvodu, že na amatérské úrovni si musíme dost rozmyslet nakolik chceme do zpracování videa investovat. I tak to se se vším, co je s pořízením, zpracováním videa, až po jeho distribuci spojeno i když na neprofesionální úrovni, v celkovém kontextu nejedná o nic levného. U každé nové verze tajně doufám, že se zbavím všelijakých nefunkčností této aplikace. I teď naposledy jsem ovšem doufal marně. Podle nadpisu formuláře zde mám hodnotit verzi "16 Ultimate", tady se jedná již o verzi "17 Ultimate". Hodnocení obou verzí však vychází téměř nastejno z důvodů, jak uvedeno výše. Pokud se mi mně zatím neznámým způsobem podaří přimět poslední verzi k vyšší funkčnosti, pak bych ocenil skutečně výrazně rychlejší renderování, které poskytuje, vedle výrazného zrychlení prakticky všech nezbytných operací prováděných v aplikaci, které je již standardní minimálně od verze "16". K tomu patří také možnost neomezeného přidávání stop, což je velmi praktické a jedna z věcí, která u verze "Ultimate" běžně funguje, alespoň prozatím. Pokud ovšem funkčnost verze "17 Ultimate" zůstane neměnná, tj. nepodaří se mi z ní "vytlačit" víc, pak prakticky nemělo smysl do ní investovat. Výrobcem nabízené zpracovávání videa ve vyšším rozlišení, než 1920x1080 je pro většinu uživatelů nereálné z toho důvodu, že zásadně činí potíže vygenerovat v této aplikaci výsledné video za stávajících podmínek při mírně nadprůměrné konfiguraci hardwaru i třeba jen v rozlišení "HD".

CyberLink Director Suite 2

CyberLink Director Suite 2

Přidáno: 3. června 2014

Doporučuje produkt
  • Rychlý videoeditor. Na nových systémech dokáže využívat všechny prostředky pro urychlení střihů a výpočtů. U starších konfigurací jste bohužel o to ochuzeni. Součástí je více programů na kompletní zpracování nejen videa, ale i fotografií a hudby. Samozřejmostí je nejen střih a produkce videí, ale i jejich následné zpracování a případná tvorba DVD/BR. Celý balík je vzájemně provázán a programy spolu výborně spolupracují.
  • Chybí mi český návod. Při zpracování videoprezentací z fotografií jsem narazil na problém - nedokáže to vždy přizpůsobit video automaticky délce hudby, i když se tváří, že je vše v pořádku. Buď odebere nějaké fotografie, nebo naopak přidá nějaké od začátku znovu, aby vyplnil délku hudby. Což je špatně a jiné SW už to vyřešily poměrně elegantně.
  • Další problém, na který jsem narazil - videoeditor mi neumožnil přizpůsobit délku videa (prodložení nebo zkrácení) pouze tím, že bych ho v timeline natáhl. Sony Vegas toto umí standardně už dlouhou dobu. Možná jsem na to jen nepřišel, ale při zkrácení provedl pouze ořez a prodloužení neumožňoval.

Kvalitní a rychlý videoeditor, zatím jsem ještě nestihl vyzkoušet střih ze 4 kamer současně, ale jistě je to vítaná novinka v této verzi. Zajímavá práce je také s ColorDirectorem2, který změní kompletně barevný nádech původního zdroje, případně přidá další efekty. Má ještě nějaké své mouchy, ale rozhodně patří v této cenové kategorii k nejlepším. Narozdíl od dřívějších verzí, jedná se o stabilní SW, který "nepadá". Pro domácí využití naprosto vyhovující.

Přidáno: 18. května 2014

Doporučuje produkt
  • Pro 64 dobrý,přehlednější než Pinnacle 14,čeština.

Pro tvorbu filmu z videokamery naprosto pohodové.

Pinnacle Studio 16 Plus CZ UPG (9920-65061-00)

Pinnacle Studio 16 Plus CZ UPG (9920-65061-00)

Přidáno: 18. května 2014

Nedoporučuje produkt

Katastrofa, pracuji s Pinnaclem asi deset let, ale tato verze je neskutečná. Pro trimováni několika stovek záběrů v jednom filmu zbytečně složité, neuvěřitelné množství zbytečných efektů, kvalita vyrenderovaneho videa mizerná a dělá to spoustu chyb. Například vypadlý zvuk v části hotového videa, prokopirované části sousedních záběrů jako krátké záblesky. Při opravách chyb vznikají nové jinde. Po jedenácti pokusech jsem to vzdal.

Ověřený zákazník MADER.cz Ověřený zákazník

Přidáno: 14. května 2014

Zakoupeno v MADER.cz

Výborný

Corel VideoStudio Pro X5 Ultimate ENG

Corel VideoStudio Pro X5 Ultimate ENG

Přidáno: 9. května 2014

Doporučuje produkt
  • V oblasti dnešních standardních filmových formátů - -(MPG,AVI,HD,FullHD) - není,podle mě, v této cenové relaci, nic lepšího.
  • Nevím...

Viz "pro"

DVDFab Blu-ray Copy - prodloužení licence na doživotní

DVDFab Blu-ray Copy - prodloužení licence na doživotní

Přidáno: 9. května 2014

Doporučuje produkt
  • Doufám, že mi "licence na doživotí" skutečně vydrží na "doživotí".
  • Nic nemám.

Je to zatím jedinný produkt, který dělá to, co potřebuji.

Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection

• NIc

Zkušenosti

Přidáno: 8. dubna 2014

Nedoporučuje produkt
  • jsem na tento software zvyklý, a proto nemíním měnit
  • není schopen zpracovat všechny druhy videa

produkt jsem si vybral, neboť Pinnacle používám již drahnou dobu a nerad bych přecházel na jiný software.
z vlastní zkušenosti mohu říci že poslední verze se mi spíše nejeví jako jeví příznivé pro zpracování videa.

Doporučuje produkt
  • Možnost použití a úprav více stop bez prvotního určení softwarem, která stopa je určena pro co (Obraz,hudba,fotografie)
  • Poněkud jiný způsob nabídky záznamů ke zpracování.

Zase o několik kroků dokonolejší a profesionálnější.

učím se sním

zase posun dopředu

Přidáno: 4. dubna 2014

?

Eduard Zlatuška Eduard Zlatuška

Přidáno: 29. března 2014

(naposledy upraveno 29. března 2014)

Nedoporučuje produkt
  • videa na DVD v HD, některé přehrávače to ale nezvladnou
  • cena
  • strašně pomalé i na novém PC (win7)
  • uživatelské prostředí je strašný
  • nelogicky rozmístěné prvnky
  • nelogická manipulace s videem

Kdysi jsem pracoval s Pinn.Studio 12 od té doby jsem čekal že došlo k řadě vylepšení atd. Velký omyl. Uživatelské prostředí je strašně zpackané. Strašně dlouho mě trvalo jenom najít nějaké nástroje na střih.
Zkoušel jsem zkušební Corel VideoStudio,říkal jsem si nic moc, Pinnacle Studio 17bude jistě lepší. Ten jsem, ale bohužel vyzkoušet nemohl,škoda. Teď bych si jej již nekoupil vergl jeden!!!

Verze 15 byla uživatelsky příjemější

Pinnacle Studio 15 Ultimate CZ

Pinnacle Studio 15 Ultimate CZ

Dobře se ovládá

Přidáno: 28. března 2014

(naposledy upraveno 29. března 2014)

Doporučuje produkt

Dělá to co jsem chtěl a to je důležité...

Zobrazuji 181 - 200 ze 500 recenzí 1...8 9 [ 10 ] 11 12...25